Kulturforum

Kulturforum i Horndal

Anno 1966

1966 invigdes Forum, numera KulturForum, i Horndal. Hela byggnadskomplexet – som utgörs av teater, matsalar, bibliotek, slöjdsalar m m – tillhör Johan Olovskolan. Utan KulturForum skulle Horndalsrevyn inte finnas idag eftersom KulturForum har den enda riktiga teaterlokalen i den här delen av Avesta kommun.

Teatersalongen rymmer normalt bara 197 platser men under revysäsongen byggs salongen ut med ytterligare bänkrader så att den då tar in 250 personer. Tack vare att teatern finns i direkt anslutning till matsalarna kan Horndalsrevyn, snabbt och utan trängsel, servera förbeställd mat innan/efter föreställningen och fika i pausen till samtliga revybesökare.

Utformningen av scen och salong gör KulturForum till en synnerligen passande revyteater. Avståndet mellan scen och första bänk är bara knappa två meter så kontakten mellan scen och salong blir utmärkt bra. Salongens båda gradänger (både den fasta och extragradängen) har lagom lutning så att man ser bra var man än sitter.

Ända sedan nystarten 1977 har Horndalsrevyn huserat i KulturForum och det kommer vi förhoppningsvis att göra i många år till!